Dytron.hu

Mit kell tudni a polifúziós hegesztésről?

A polifúziós hegesztés az iparban és a háztartásokban egyaránt alkalmazható. A műanyag csövek csatlakoztatása további anyag nélkül történik. Az összekapcsolt felületeket polifúziós hegesztővel - fűtőelemmel - való közvetlen érintkezéssel melegítik.

Leginkább PPR csövek hegesztésére alkalmas, ezen belül vízvezetékre. A hegesztésnél fontos betartani a sütés helyes menetét: kiválasztani a helyes hegesztőfej méretet, odafigyelni a hegesztési időre és figyelembe venni az anyag hűlési idejét. A hegesztésnél segítenek a hegesztő útmutatók, valamint a Dytron hegesztőknél ismert hangjelzések, melyek kellő időben jelzik az egyes munkafolyamatokat (mint például a Dytron Polys hegesztőknél).

Mi a polifúziós hegesztés alapvető alkalmazása? Mik az előnyei és hátrányai? Mindezt az alábbi gyakori kérdések között találja.

Dytron polifúziós hegesztés


Gyakori kérdések:

1. Mire használhatók a polifúziós hegesztőgépek?

Hőre lágyuló csövek összekötésére használják, leggyakrabban PP-R, PE és PP. Főként belső vízelosztásra és fűtésre használják.

2. Hogyan válasszunk megfelelő gépet?

A bekötni kívánt maximális csőátmérő szerint érdemes a gépet kiválasztani (általában 63mm-ig). Minden hegesztőgépnek meghatározott maximális átmérője van, melyet képes hegeszteni. A leggyakrabban használt vezetékek 32 mm-ig terjednek.

A gép funkciói szintén fontos tényezők. A Dytron hegesztők körében az egyik legnépszerűbb a Trace-Weld funkció. – Egyszerűsítve egy időzítőről van szó, mely hangjelzéssel jelzi az egyes hegesztési folyamatokat, kényelmesebbé és egyszerűbbé téve így a hegesztést.

3. Hogyan készítsük elő a csövet hegesztés előtt?

Első lépésben pontosan, derékszökben elvágjuk a csövet. A második lépés az alapos zsírtalanítása a csöveknek. A hegesztés előtt jelölje meg fixxel a szerelvény behelyezési mélységét.

4. Milyen tartozékokra van szükségünk a munka megkezdése előtt?

A munka megkezdése előtt előkészítjük a csővágó ollót és a megfelelő átmérőjű műanyag csöveket. Használhatunk görgős vágót is. A zsírtalanításhoz a  Tangitcsőtisztítót ajánljuk. A hegesztés előtt megjelöljük fixxel a hegesztőfej behelyezési mélységét.

5. Mik az előnyei a polifúziós hegesztésnek?

A tokos (polifúziós) hegesztés előnye az egyszerű munkafolyamat, olcsóbb csövek és fittingek, mint más csatlakoztató metódusoknál. Egyedül könnyen kivitelezhető.

6. Mik a tokos hegesztés hátrányai?

A polifúziós hegesztés hátránya, hogy a nem megfelelő hegesztésnél csökken cső áramlási képessége.

7. Mi a különbség az elektrofúziós és a polifúziós hegesztés között?

Polyfúzne a elektrofúzne zváranie


Az elektrofúziós hegesztés elektrofittingek segítségével történik, ahol ellenálláshuzalok vannak beépítve az elektromos szerelvény testébe. Ezek a vezetékek felforrósodnak, amikor az áram érkezik a hegesztőgépből, és biztosítják, hogy a műanyag megolvadjon a szerelvényben és a csőben. Miután kihűlt egy szilárd és erős kötés jön létre. A polifúziós hegesztés hegesztőfej segítségével történik, mely a melegítés során megolvasztja a csövet és az idomot egyszerre. Az összeillesztett cső és az időm miután kihűlt egy szilárd és erős kötés jön létre.

Ha többet szeretne megtudni az elektrofúziós hegesztésről

8. Mely épületekben vannak a leggyakrabban ilyen csövek?

Az ilyen típusú hegesztéssel ellátott csöveket leggyakrabban háztartásokban és lakóépületekben használják. Bár ez a fajta kötés az utóbbi időkben ritkán kerül az új projektek megoldásaiba.

9. Még mindig megéri befektetni ezekbe a technológiákba?

Ezt a fajta hegesztést még mindig gyakran használják javítások és rekonstrukciók során. Viszont az igazat megvallva egyre kevésbé találkozhatunk ezzel a technológiával új épületekben. Az új telepítéseknél különösen a préselt illesztés kerül előtérbe.


A választás során konzultáljon szakértőinkel

Cégünk, az ant Profitools Kft. teljes megoldást nyújt egyaránt a kezdő és a profi víz-gáz-fűtés szerelők számára.Nehabozzon, vegye fel velünk a kapcsolatot és mi segítünk Önnek kiválasztani a megfelelő gépet munkájára.

Dytron polyfúzna zváračka
Dytron polyfúzna zváračka polys p4a 650w


Dytron polyfúzne zváranie

Polifúziós hegesztőgép POLYS P-4a 650 W TW hangjelzővel
Itt állítható: Átmérő és hőmérséklet
Dytron polyfúzne zváranie

Polifúziós hegesztőgép POLYS P-4b 650 W TW Plus hangjelzéssel
Itt állítható: alapanyag és átmérőant logo

ant Profitools Kft - hivatalos forgalmazó

Hivatalos forgalmazója vagyunk a Dytron márkának Magyarországon. Vegye fel velünk a kapcsolatot a műanyag hegesztőgépek terén és mi segítünk a megfelelő gép kiválasztásában.

banner dytron
Előnyök Ön számára:

• Regiszrációval 3% kedvezményhez fér hozzá;
• Gyors szerviz közvetlen nálunk;
• Szakmai tanácsadás;
• 20 éves tapasztalat a DYTRON márkával;
• A legtöbb áru raktáron;
• Gyors kiszállítás.

Szolgáltatások az Ön számára.
Kövessen minket:
Karrier:

Csatlakozzon hozzánk. Folyamatosan keresünk értékesítőket és erősítést irodai szegmensünkre.

Szabad pozíciók listája
E-mail Facebook Instagram Linked In